سال ۱۴۰۰ نقطه عطفی در تغییر روش تبلیغات رستوران ها بوده است. در مقایسه با سالهای پیشین، رستوران ها تمرکز بیشتری بر روی رسانه های اجتماعی و موتورهای جست و جو داشته اند. اما نکته جالب این است که ۴۱% رستوران ها عملکرد خود را در جهت جذب و نگهداری مشتری قرار داده اند که بارها نیز در وبلاگ سپیدز بیان شده است حفظ مشتری یک چالش بزرگ در راه رسیدن به موفقیت برای رستوران ها می باشد. همچنین بسیار مهم است که بدانید چگونه و کجا به صورت آنلاین به مشتریان جدید دسترسی داشته باشید.
در زیر مهم ترین رویدادها و امار مربوط به بازاریابی دیجیتالی در رستوران ها در سال ۱۴۰۰ را بررسی می کنیم و البته میگوییم در سال ۱۴۰۱ چگونه بر روی جذب مشتری بیشتر قدم بگذاریم.
پیشنهاد می کنیم این مطلب را نیز بخوانید: دیجیتال مارکتینگ ( Digital Marketing ) چیست و چگونه از آن در رستوران داری استفاده کنیم؟
۱) ۷۲% رستوران ها از طریق شبکه های اجتماعی تبلیغ می کنند.
اگرچه تبلیغات از طریق شبکه های اجتماعی در سال های قبل کمی کاهش پیدا کرده بود اما در سال ۱۴۰۰ و مخصوصا دو سال اخیر به دلیل شیوع کرونا، شبکههای اجتماعی مهمترین مکان تبلیغ برای بازاریابی رستوران ها بودند.
اخیرا فیس بوک اعلام کرده است که تمرکز خود را کمتر بر روی تبلیغات خواهد گذاشت و بیشتر می خواهد بر روی روابط اجتماعی افراد فعالیت کند. این خبر به معنی آن است رستوران ها و دیگر تبلیغ کنندگان باید فیس بوک را فراموش کرده و به سمت شبکه های اجتماعی دیگری بروند. در حال حاضر در کشور ما اینستاگرام از جو اجتماعی مثبتی برخوردار است و رستوران های زیادی از طریق این شبکه اجتماعی مخاطبان زیادی را جذب کرده اند.
برخی اعتقاد دارند که رستوران ها نمی توانند از شبکه های اجتماعی جهت تبلیغ استفاده نکنند، چرا که روش های تبلیغاتی دیگر مانند گذشته مورد توجه قرار ندارند. گزارشی در مدیریت رستوران به صورت مدرن نشان می دهد که تنها ۸% افراد از طریق تبلیغات تلویزیونی از آیتم های منو رستوران ها مطلع می شوند. همچنین این یافته نشان می دهد که گردش روزنامه ها در سال ۲۰۲۱ از ۵۲ میلیون به ۳۵ میلیون کاهش پیدا کرده است، همچنین خرده فروشی مجله ها تا قبل از سال ۲۰۲۰ به طور دائم هر ماه با افت مواجه بوده است.
بنابراین در زمان حاضر به نظر می رسد بهترین و موثرترین روش تبلیغات برای رستوران ها از طریق شبکه های اجتماعی است. در ایران نیز رستوران ها از شبکه های اجتماعی و مخصوصا اینستاگرام بهترین استفاده را می برند، عکس های محیط رستوران را می گذارند، منوی خود را اطلاع رسانی می کنند و از جشن ها و رویدادهای رستوران در صفحه شبکه اجتماعی خود عکس های جذابی تهیه می کنند.
۲) ۳۷% رستوران ها از طریق موتورهای جست و جو تبلیغ می کنند.
یک روش خوب دیگر در بازاریابی دیجیتالی در رستوران ها استفاده صحیح و بهینه سازی موتورهای جست و جو است.
افراد زیادی هستند که زمانی که تصمیم به رفتن رستوران دارند در گوگل یا موتورهای جستجوی دیگر سرچ می کنند. اینجا باید شما کاری کنید تا رستوران شما دیده شود. اولین کارهایی که باید حتما انجام دهید این است که رستوران خود را در نقشه گوگل ثبت کنید. بعد از این کار می توانید در قسمت Google My Business به صورت رایگان کسب و کار خود را به گوگل معرفی کنید. چرا باید در این دو قسمت رستوران خود را ثبت کنید؟ گوگل با استفاده از هوش مصنوعی خود به کاربرانی که سرچ انجام می دهند پیشنهادهای محلی ارائه می دهد. این یعنی اگر از محله و شهر شما جست و جوی رستوران صورت گیرد پیشنهاد اول گوگل رستوران شماست. پس از مدتی خواهید دید که این کار چه نتایج مثبتی برای شما به همراه خواهد داشت.
۳) فیس بوک در دنیا همچنان پر استفاده ترین گزینه است.
در سال ۲۰۲۱، ۷۴% رستوران ها از فیس بوک به عنوان شبکه اجتماعی اصلی خود استفاده می کردند و در سال جدید این عدد به ۶۹% رسیده است. اگر چه این درصد در کشور ما بسیار پایین است اما بهتر است که رستوران های ما نیز از فعالیت در فیس بوک نیز غافل نشوند و در برنامه های خود قرار دهند.
پیشنهاد می کنیم این مطلب را نیز بخوانید: نکاتی برای موفقیت رستوران شما در اینستاگرام | بازاریابی رستوران
۴) اینستاگرام شهرت زیادی پیدا خواهد کرد.
جهت پر کردن خلا فیس بوک، ۲۴ % رستوران ها در سال ۲۰۲۰ و ۱۸% آن ها در سال ۲۰۱۷ اینستاگرام را به عنوان شبکه اجتماعی رسمی خود جهت تبلیغ معرفی کردند. همچنین اینستاگرام شهرت زیادی در بین رستوران های جدید دارد. ۷۸% در سال اخیر صفحه اینستاگرام خود را باز کردهاند و آمدهاند تا بازاریابی رستوران خود را در این فضا ادامه دهند. اینستاگرام برای رستورانها در سال ۱۴۰۱ جذاب است و جذابتر هم خواهد شد.
در ایران نیز از ابتدا اینستاگرام به عنوان شبکه اجتماعی اصلی رستوران ها برای معرفی خدمات ومحصولات و همچنین تبلیغات استفاده می شد. بهترین ابزار دیجیتال اکنون برای رستوران های ایرانی اینستاگرام است. رستوران ها، فست فودها، کافی شاپ ها و تمام کسب و کارهای مشابه باید در اینستاگرام صفحه داشته باشند. باید برای فعالیت های دائمی در این صفحات برنامه ریزی مدونی داشته و مدیر رستوران نسبت به اجرای این برنامه جدیت خاصی به خرج دهد. با توجه به اینکه در اینستاگرام می توان هم عکس، محتوا و ویدئو انتشار داد در نتیجه دستان شما برای ساخت محتواهای متنوع باز خواهد بود. حتما از غذای رستوران تان عکس های زیبا بگیرید منتشر کنید. از جشن های تولد و دیگر جشن هایی که در رستوران شما می گیرند با کسب اجازه از مشتری عکس بگیرید و انتشار دهید. مسابقه برگزار کنید و با مشتریان خود روابط خوبی داشته باشید. در مقاله ها قبلی در مورد استراتژی های شبکه های اجتماعی صحبت داشته ایم.
۵) توییتر شبکه ای بین اینستاگرام و فیس بوک
توییتر نه به اندازه اینستاگرام محبوب است و نه به اندازه فیس بوک کم استفاده. البته شاید با این حرف ما مخالف باشید و بگویید توییتر برای بعضی از تیپ های جامعه از اینستاگرام نیز محبوب تر است. بله خیلی ها هستند که فقط از توییتر استفاده می کنند. در اینجا باید بگوییم که بحث ما در اینجا در حوزه رستوران و توده جامعه است. بدون شک در حال حاضر در کشور اینستاگرام از توییتر محبوب تر است. همانطور که در فیس بوک تاکید بر فعالیت داشتیم در اینجا نیز از شما می خواهیم حتما در توییتر فعالیت داشته باشید و حتی در برنامه ریزی های خود توییتر را از فیس بوک در اولویت قرار دهید. مطمئن باشید که ضرر نخواهید کرد. در استفاده از توییتر حتما از هشتگ های غذایی و همچنین ترند های روز استفاده کنید. به زودی متوجه خواهید شد توییتر چه فضای جذابی برای شما فراهم کرده است.